El Govern de Bolívia restableix les relacions amb els EUA i nomena un ambaixador

Publicat 27/11/2019 11:20:10CET
Jeanine Áñez
REUTERS / STRINGER .

MADRID, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern de l'autoproclamada presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, ha restablert aquest dimarts les relacions amb els Estats Units i ha nomenat Walter Serrate ambaixador bolivià al país, el primer en deu anys.

"La cancellera Karen Longaric ha nomenat el nou ambaixador extraordinari amb representació plenipotenciària davant el Govern dels Estats Units, Walter Oscar Serrate Cuellar, qui va ser ambaixador i representant permanent de Bolívia davant l'ONU", ha indicat el Ministeri d'Afers Exteriors en el seu compte de Twitter.

Les relacions diplomàtiques entre els Estats Units i Bolívia es van trencar el setembre del 2008 quan es va expulsar el llavors ambaixador nord-americà a La Paz, Philip Golberg, i posteriorment l'ambaixador de Bolívia a Washington, Gustavo Guzmán.

El Govern de l'anterior president del país, Evo Morales, va expulsar Goldberg per presumptament donar suport a l'oposició. Després d'onze anys, el país té ara un nou ambaixador als Estats Units, segons ha informat el diari local 'La Razón'.

S'ha pres la decisió dues setmanes després que Áñez, abans segona vicepresidenta del Senat, es declarés presidenta interina del país després de la dimissió de Morales i que se n'anés a Mèxic en el marc d'una onada de protestes amb motiu dels resultats de les eleccions presidencials del passat 20 d'octubre.

Contador