Actualitzat 18/10/2019 15:58:04 +00:00 CET

Fabian Picardo torna a guanyar les eleccions de Gibraltar i afronta el seu tercer mandat

Fabian Picardo vota en les eleccions de Gibraltar 2019
INFOGIBRALTAR

GIBRALTAR, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

L'aliança del Gibraltar Socialista Labour Party (GSLP) i el Gibraltar Liberal Party ha guanyat les eleccions de Gibraltar amb el 52,5 per cent dels vots, mentre que el Gibraltar Social Democrats (GSD) manté la segona posició amb el 25,6 per cent dels vots i el Together Gibraltar obté el 20,5 per cent. Aquests resultats fan que Fabian Picardo torni a guanyar les eleccions i afronti el seu tercer mandat.

Cal recordar que el Parlament de Gibraltar és unicambral, amb 17 escons i un president que no és diputat. Els 17 escons representen una única circumscripció. Per a la seva elecció, els votants reben una papereta de vot amb la llista nominal de 32 candidats: deu de cadascun dels partits o coalicions -es presenten tres- i dos candidats independents. El votant pot marcar la casella de deu candidats en total triant en bloc un partit -que sol ser el més habitual- o barrejant candidats dels diferents partits.

Segons les dades ofertes pel Parlament gibraltareny i recollits per Europa Press, un cop s'han comptat els vots, Fabian Picardo ha estat el que més vots ha obtingut, amb 9.961, seguit de Joseph García -del Gibraltar Liberal Party, que va en aliança amb el GSLP de Picardo- amb 9.672. Com a tercer diputat més votat apareix John Tallis amb 9.003 vots.

Per partits, els diputats de l'aliança Gibraltar Socialista Labour Party (GSLP) i Gibraltar Liberal Party són els que més vots han obtingut, amb un total de 83.122, mentre que els del GSD han aconseguit reunir 40.453 vots i els de TG 32.455 vots.