Publicat 11/6/2019 15:38:45 +02:00CET

El germanastre de Kim Jong-un que va ser assassinat era un informant de la CIA, segons 'The Wall Street Journal'

Corea.- El hermanastro asesinado de Kim Jong Un era un informante de la CIA, según 'The Wall Street Journal'
KYODO KYODO / REUTERS - Archivo

WASHINGTON, 11 juny (Reuters/EP) -

Kim Jong-nam, el germanastre del líder nord-coreà, Kim Jong-un, que va ser assassinat a Malàisia el 2017, va ser un informant de la CIA, segons ha informat aquest dilluns el diari nord-americà 'The Wall Street Journal'.

El diari ha citat una persona anònima "amb coneixement de l'assumpte" i ha assenyalat que molts dels detalls de la relació de Kim Jong-nam amb l'agència nord-americana no estaven clars. Segons la font, "va haver-hi un nexe" entre la CIA i Kim Jong-nam.

"Diversos exfuncionaris nord-americans van dir que era poc probable que el germanastre, que havia viscut fora de Corea del Nord durant molts anys i que no tenia una base de poder coneguda a Pyongyang, pogués proporcionar detalls sobre el funcionament intern del país", ha afirmat el diari.

Els exfuncionaris també han recalcat que Kim Jong-nam havia estat segurament en contacte amb els serveis de seguretat d'altres països, particularment de la Xina.

Diversos funcionaris de Corea del Sud i dels Estats Units han indicat que les autoritats nord-coreanes havien ordenat l'assassinat de Kim Jong-nam, que havia estat crític amb el govern dinàstic de la seva família, cosa que Pyongyang ha negat.

Al febrer del 2017, dues dones van ser acusades d'enverinar Kim Jong Nam en tirar-li a la cara VX líquid, una arma química prohibida, a l'aeroport de Kuala Lumpur. Malàisia va alliberar la vietnamita Doan Thi Huong al maig i la indonèsia Siti Aisyah al març.

Segons el diari, la font ha afirmat que Kim Jong-nam havia viatjat a Malàisia al febrer del 2017 per reunir-se amb el seu contacte de la CIA, encara que potser no va ser l'únic propòsit del viatge.