Publicat 5/9/2019 14:21:15 +02:00CET

El germà de Johnson dimiteix en anteposar "l'interès nacional" a la "lleialtat familiar"

Boris Johnson i el seu germà, Jo Johnson
Andrew Parsons - Archivo

LONDRES, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Jo Johnson, germà del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha presentat aquest dijous la seva dimissió com a diputat i com a secretari d'Estat d'Universitats en anteposar l'"interès nacional" a la "lleialtat familiar", segons ha explicat ell mateix.

"Ha estat un honor representar Orpington durant nou anys i exercir de secretari d'Estat al costat de tres primers ministres", ha assegurat Jo Johnson en el seu perfil de Twitter.

Durant aquest temps, "m'he debatut entre la lleialtat familiar i l'interès nacional", ha dit. "És una tensió insalvable i és el moment que altres assumeixin el meu paper de diputat i secretari d'Estat", ha afegit el germà de l'actual primer ministre, sense al·ludir directament als motius exactes de la seva decisió.

La sortida, no obstant això, s'emmarca dins del debat que s'ha obert al Regne Unit pel procés de sortida del país de la Unió Europea, especialment després del conflicte obert entre l'Executiu i la Cambra dels Comuns arran d'un possible Brexit sense acord i de la convocatòria d'eleccions parlamentàries anticipades.

Jo Johnson aguditza així la disputa interna d'una família que ja havia evidenciat les seves diferències amb Rachel Johnson, que aquest any es va unir al partit Change UK per fer campanya en contra del Brexit durant les passades eleccions europees.