Publicat 17/09/2023 12:14

Funcionaris de l'OTAN sostenen que Rússia depèn cada cop més d'"actors poc fiables"

El president de Rússia, Vladímir Putin
Europa Press/Contacto/Mikhail Metzel/Kremlin Pool

BRUSSEL·LES, 17 set. (DPA/EP) -

Un alt almirall de l'OTAN ha assegurat que Rússia depèn cada cop més d'"actors poc fiables" a causa dels seus fracassos al camp de batalla, del seu aïllament diplomàtic i de les sancions d'Occident.

Les tropes russes estan perdent, cada cop més, terreny a Ucraïna, i tot el país en pateix les conseqüències, ha explicat aquest dissabte l'almirall Robert Bauer durant la conferència anual del Comitè Militar de l'OTAN, que té lloc a Oslo.

En aquest sentit, "Rússia s'està veient obligada a cooperar amb actors poc fiables, de qui depèn cada cop més", ha asseverat el president holandès del Comitè, tot i que no ha fet al·lusió a cap persona o país en concret.

Aquesta setmana, el president rus Vladímir Putin s'ha reunit amb el seu homòleg nord-coreà Kim Jong-un i també manté contactes freqüents amb altres mandataris polèmics, com el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko.

Bauer també ha assenyalat que els dirigents russos creien que vencerien la determinació del poble ucraïnès i els seus aliats, independentment de l'alt cost.

"Rússia fa anys que es prepara per a una confrontació i està disposada a fer que la seva població i la seva economia suportin penúries interminables per recuperar la capacitat militar", ha sentenciat Bauer.

Contador