França vol dates concretes pel Brexit perquè "el temps per si mateix no soluciona els problemes"

Publicat 27/10/2019 17:23:02CET

PARÍS, 27 oct. (Reuters/EP) -

La ministra d'Assumptes Europeus de França, Amélie de Montchalin, ha defensat aquest diumenge la necessitat d'una major concreció abans d'acceptar una pròrroga pel Brexit sol·licitada per Londres amb l'argument que "el temps per si mateix no soluciona els problemes".

"No podem donar més temps basant-nos en política ficció. Necessitem certeses per decidir (sobre la pròrroga), certeses sobre la ratificació, sobre les eleccions i sobre un segon referèndum", ha apuntat De Montchalin en declaracions a TV5Monde.

Per a París, és important fixar dates concretes per les negociacions del Brexit perquè els successius ajornaments generen incertesa a Europa. "El temps per si mateix no resol els problemes", ha afirmat.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha aconseguit un nou Acord de Retirada després de negociar amb Brussel·les, però no ha aconseguit que el Parlament el ratifiqui, per la qual cosa podria materialitzar-se una pròrroga per ajornar el Brexit més enllà de la data fixada fins ara, el 31 d'octubre.