Macron i Le Pen, empatats per a les presidencials franceses de 2022

Actualitzat 3/11/2019 19:06:03 CET
Marine Le Pen i Emmanuel Macron
POOL NEW - Archivo

PARÍS, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

L'actual president francès, Emmanuel Macron, i la ultradretana Marine Le Pen estan virtualment empatats en intenció de vot en vista a les eleccions presidencials de 2022, segons una enquesta publicada per 'Le Journal du Dimanche'.

Macron obtindria un 28 per cent de vots, mentre que Le Pen aconseguiria un 27 per cent de sufragis en la primera volta de les eleccions, segons l'estudi d'IFOP per al dominical francès. Per darrere quedarien Jean-Luc Mélenchon, d'esquerra, (11 per cent), el candidat conservador (entre el 7 i l'11 per cent depenent de les primàries) i l'ecologista Yannick Jadot (8 per cent).

Més residual és el suport a l'ultradretà Nicolas Dupont-Aignan (6 per cent) i Olivier Faure, de l'històric Partit Socialista (3 per cent). Els altres candidats no superen el 2 per cent de suport popular.

En la segona volta hipotètica entre Macron i Le Pen, el primer s'imposaria amb un 55 per cent de vots (dos punts menys que al maig), davant el 45 per cent de Le Pen (dos punts més que al maig).

L'enquesta s'ha fet a través d'Internet entre el 28 i el 30 d'octubre a través de 1.503 entrevistes a inscrits en el cens. El marge d'error és de més menys 1,4-3,1 punts.