Actualitzat 25/8/2014 12:04:23 +00:00 CET

França.- Hollande dedica a l'alliberament de París les seves primeres paraules després de la dimissió del Govern

PARÍS, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de França, François Hollande, ha parlat per primera vegada després de la dimissió del Govern tot i que no per valorar aquesta crisi, sinó per referir-se a la resistència contra el règim nazi amb motiu del setantè aniversari de l'alliberament de París.

La dimissió de l'executiu ha coincidit amb una visita d'Hollande a Île de Sein, una illa situada a la regió de Bretanya. Els mitjans francesos estaven expectants davant de quins serien les seves primeres paraules després de l'anunci d'una imminent reforma governamental, però Hollande no s'ha sortit del guió, segons 'Le Monde'.

Així, s'ha cenyit a l'aniversari que França commemora aquest dilluns, 25 d'agost --data de l'entrada dels aliats a París el 1944-- i ha aplaudit la resistència del poble francès contra els nazis.

"M'alegro de ser present avui (a la Île de Sein) en el marc del 70è aniversari de l'alliberament del nostre país", ha dit Hollande, que tot seguit ha apuntat que "no hauria renunciat per res" a participar en aquests actes.