Publicat 10/7/2019 18:47:31 +02:00CET

França deixarà de finançar l'homeopatia el 2021

Homeopatia
BOIRON - Archivo

MADRID, 10 jul. (Reuters/EP) -

França posarà fi progressivament als reemborsaments de la seguretat social per als medicaments homeopàtics a partir del 2021, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Salut del Govern francès, Agnes Buzyn, en declaracions al diari 'Le Parisien' recollides per Reuters.

Inicialment, l'Executiu francès proposa reduir el reemborsament dels medicaments del 30 per cent del seu cost al 15 per cent a partir del gener del 2020 com un primer pas. "Això donarà temps als fabricants per organitzar-se", ha apuntat Buzyn.

França té un consum més alt que molts altres països de medicaments homeopàtics, i compta amb la seu del principal fabricant mundial d'aquesta medicina alternativa, Boiron, que ha criticat el pla del Ministeri de Salut. "Privar els francesos de la llibertat de triar (el seu tractament) està totalment desalineat amb les demandes i necessitats dels pacients", ha assenyalat Boiron en un comunicat.

Buzyn, per la seva banda, ha assumit tota la responsabilitat d'una mesura que podria resultar impopular, i ha negat que l'objectiu principal del pla sigui estalviar 127 milions d'euros en seguretat social. Segons els seus càlculs, uns 7 milions de francesos, és a dir, una mica més de l'1 per cent de la població, havien fet servir medicaments homeopàtics el 2018.