Publicat 29/11/2019 11:55:44 +01:00CET

El fiscal general de Bolívia assegura que no hi ha cap notificació de la Interpol contra Morales

Evo Morales
Alejandro Guzmán/NOTIMEX/dpa

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El fiscal general de Bolívia, Juan Lanchipa, ha negat que la Interpol hagi activat un notificació blava contra l'expresident Evo Morales, contràriament al que havia declarat unes hores abans el fiscal de la Paz, William Alave, que havia indicat que existia una notificació per almenys una desena de països.

Morales, asilat a Mèxic, va informar públicament aquesta setmana de la suposada notificació. "La denúncia és contra Evo Morales i els que resultin autors de fins a deu delictes, entre ells, alçament armat", va explicar l'antic mandatari, que va dimitir i va abandonar el país després de les últimes eleccions.

"Hem confirmat, a través de la Interpol, que no s'ha expedit cap notificació blava", ha resolt en roda de premsa el fiscal general, qui ha recordat que l'avís blau té com a principal objectiu "situar el parador d'una persona". "Nosaltres sabem la ubicació del senyor Morales", ha assenyalat.

Lanchipa ha afirmat que el fiscal del departament de la Paz va fer un comentari sobre "la declaració d'una altra persona", no en referència al cas obert contra Morales, encara en fase preliminar. El Cos Tècnic d'Investigació (CTI) de la Fiscalia té pendent analitzar les gravacions en què Morales suposadament instiga actes de violència.