Publicat 9/9/2019 12:42:52 +02:00CET

La fiscal del cas d'Assange entrevista una altra vegada els testimonis abans de decidir com procedeix

 Eva-Marie Persson, fiscal del cas que investiga Assange a Suècia per presumpta violació
Rob Schoenbaum - Archivo

ESTOCOLM, 9 set. (Reuters/EP) -

Eva-Marie Persson, la fiscal sueca a càrrec del cas pel qual s'investiga el fundador de Wikileaks, Julian Assange, per una presumpta violació, ha dit aquest dilluns que ha interrogat set testimonis, dos dels quals encara no havien prestat declaració, abans de decidir com continua amb el procés.

Assange està complint una condemna de 50 setmanes de presó al Regne Unit per incomplir el règim de llibertat sota fiança després de refugiar-se a l'ambaixada equatoriana a Londres durant set anys per evitar la seva detenció i una eventual extradició a Suècia arran de l'acusació de violació l'any 2010, un càrrec que ell ha negat.

La subdirectora de la Fiscalia de Suècia, Eva-Marie Persson, té un termini límit fins a l'agost del 2020, derivat de l'estatut de limitacions de procediments penals, que dicta un període determinat per investigar els delictes davant d'un tribunal.

"Principalment hem tornat a entrevistar els mateixos testimonis amb qui vam parlar l'any 2010, encara que dos dels entrevistats no havien estat contactats encara", ha dit Persson. "Quan hàgim analitzat les entrevistes, decidiré com procedir amb el cas", ha puntualitzat la fiscal. "Després pot ser que la investigació s'interrompi o pot ser que decideixi dur a terme altres indagacions", ha explicat.

Si Assange és condemnat a Suècia, podria enfrontar-se a quatre anys de presó. L'australià ha declarat que la seva resistència a ser extraditat a Suècia es deu a la por a ser posteriorment traslladat als Estats Units, país que ha sol·licitat la seva extradició per 18 càrrecs i on s'enfrontaria a una pena de dècades per càrrecs de conspiració i espionatge.