Publicat 16/11/2019 10:25:38 +01:00CET

Evo Morales: "He complert amb la meva gestió, he complert amb la meva tasca, però la lluita continua"

L'expresident de Bolívia, Evo Morales.
ABI

MADRID, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

L'exmandatari de Bolívia Evo Morales ha afirmat aquest divendres que se sent "expresident" després de presentar la seva dimissió i ha subratllat que ha "complert" amb la seva gestió, però "la lluita continua".

"Jo em sento Evo, em sento expresident després de presentar la meva renúncia", ha assegurat Morales durant una entrevista a la cadena CNN. "He complert amb la meva gestió, he complert amb la meva tasca, però la lluita continua", ha afegit.

Morales ha destacat que, si l'Assemblea rebutja la seva dimissió, Bolívia "tindria dos presidents: un 'de facto', producte del cop d'estat, i un altre de legal, constitucional, que seria Evo Morales".

Així mateix, l'exmandatari ha subratllat que no va renunciar "per covard", sinó que ho va fer perquè "no volia que continués la violència exercitada per la dreta".

"Vull que el món sencer sàpiga que jo he cuidat permanentment que no hi hagi morts", ha assenyalat. "Jo vaig renunciar perquè no continués la violència per part d'una dreta primer racista, després feixista i ara colpista", ha afegit, i ha afegit que ara sent que "són genocides".

Durant l'entrevista, l'expresident ha lamentat que les forces armades del país són "còmplices d'una dictadura i del que està passant en aquest moment" a Bolívia.

"Aquesta és la veritable dictadura, com es viu amb un cop d'estat. Ara que sàpiguen les noves generacions que en una dictadura es viu amb tants morts", ha indicat Morales, qui ha lamentat que "estiguin matant els meus germans".

L'expresident també ha insistit que va guanyar les eleccions que es van celebrar el passat 20 d'octubre en la primera volta. "A nosaltres ens van acusar que érem una dictadura perquè havíem guanyat tantes eleccions amb més del 50 per cent, del 60 per cent. Les últimes eleccions les vam guanyar en la primera volta. Ara és la dictadura", ha afegit.