Evacuats prop de 500 migrants a causa d'un incendi registrat en un centre de detenció de Malta

Publicat 8/1/2020 18:55:52CET
16 October 2019, Italy, Taranto: Migrants leave the rescue vessel "Ocean Viking". Photo: Ingenito Renato/LaPresse via ZUMA Press/dpa
Ingenito Renato/LaPresse via ZUM / DPA

MADRID, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

Prop de 500 migrants han estat evacuats aquest dimecres a causa d'un incendi que s'ha registrat en un centre de detenció de la localitat maltesa de Marsa, segons ha informat el diari local 'Times of Malta'.

Els residents del centre, tots ells migrants que es trobaven detinguts a l'espera que es tramitessin les seves sol·licituds d'asil, han abandonat l'immoble pel seu compte.

Almenys tres migrants i onze treballadors del centre han hagut de ser atesos pels serveis d'emergències per inhalació de fum. No obstant això, cap d'ells ha hagut de ser hospitalitzat.

El foc ha començat cap a les 13.00 (hora local) en un dels dormitoris del centre després que s'hagin sentit diversos crits.

La policia, que ha indicat que una vintena han estat detinguts per la seva presumpta implicació en l'incendi, ha assenyalat que s'ha obert una investigació sobre aquest assumpte i que se segueix la situació de prop. Tots els arrestats han estat traslladats a una comissaria de Floriana, als afores de La Valletta, la capital del país.

Contador