Evacuats milers de residents i turistes de l'estat australià de Victòria pels incendis

Publicat 30/12/2019 10:13:43CET
Incendi forestal a Austràlia
: QUARRIE PHOTOGRAPHY, CC BY-NC-ND 2.0 - Archivo

SYDNEY, 30 des. (Reuters/EP) -

Milers de residents i turistes han estat evacuats aquest dilluns a l'estat australià de Victòria a causa de les altes temperatures i el vent, que aviven els incendis forestals de la regió.

Les temperatures arriben als 40 graus a Melbourne. Es pronostica que el perill d'incendi serà extrem en set dels nou districtes de Victòria i s'estudia la possibilitat de tancar l'autopista Princes Highway, una de les principals artèries vials de la zona. Aquest front càlid es dirigeix a Nova Gal·les del Sud, i s'espera que les temperatures augmentin durant aquest dilluns.

El foc ha destruït gairebé 900 llars i ha cremat ja 3,48 milions d'hectàrees a Nova Gal·les del Sud en aquesta temporada d'incendis, una de les més dures de la història al país.

Enmig d'una forta pressió, el Govern d'Austràlia ha anunciat aquest diumenge que els bombers voluntaris de Nova Gal·les del Sud rebran una compensació econòmica per la seva tasca en l'extinció dels incendis.

En concret, els pagaments seran de fins a 300 dòlars per persona, fins a un màxim de 6.000, que estaran exempts d'impostos. Podran beneficiar-se tots aquells voluntaris del Servei de Bombers Rurals (RFS, per les seves sigles en anglès) que treballen per compte propi o per a petites i mitges empreses que hagin estat sol·licitades durant més de 10 dies en l'actual temporada d'incendis.

Contador