Publicat 18/8/2020 20:12:47 +02:00CET

EUA.- Trump respon Michelle Obama: "No estaria a la Casa Blanca si no fos per la gestió del seu marit"

Carrega contra l'ex primera dama i li demana "recolzar-se i observar"

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

El president nord-americà, Donald Trump, ha carregat aquest dimarts contra l'ex primera dama Michelle Obama pel seu discurs en l'arrencada de la Convenció Nacional Demòcrata defensant la tasca de l'actual Administració i criticant la de l'anterior, encapçalada per Barack Obama.

El magnat novaiorquès, que ha acusat Obama d'estar "passada de rosca", ha instat la dona de l'expresident Barack Obama a "recolzar-se i observar" els èxits de la seva Administració. "Que algú li expliqui per favor que Trump no estaria aquí, a la preciosa Casa Blanca, si no fos pel treball fet per Barack Obama", ha asseverat Trump en el seu compte de Twitter.

Així, ha posat l'accent en les "grandeses" obtingudes gràcies al seu lideratge: "La meva Administració ha aconseguit construir la millor economia de la Història de qualsevol país, hem salvat milions de vides i ara estic millorant encara més l'economia".

"El treball flueix, el NASDAQ ha arribat a xifres rècord, tota la resta anirà darrere", ha manifestat el president malgrat que, segons dades del Govern, prop de 40 milions de persones s'haurien quedat sense treball en el marc de la pandèmia.

Trump, que ha criticat el candidat demòcrata a la Casa Blanca i el que fos 'número dos' de Barack Obama, Joe Biden, ha insistit que l'Administració de tots dos és la "més corrupta de la història".

L'actual president ha recordat a més la "patètica" resposta d'Obama a la pandèmia de grip aviària, que va deixar 12.469 morts al país, perquè, segons Trump, aquest tenia "via lliure" dels grans mitjans, als quals ha acusat de "corrupció". La pandèmia de coronavirus, no obstant això, ha deixat ja més de 170.000 morts als Estats Units.

Trump ha aprofitat l'ocasió, a més, per acusar l'Administració Obama de "traïció" i ha destacat que aquesta va ser "enxampada espiant la seva campanya" en les presidencials de 2016. "Va ser el major escàndol polític de la història d'aquest país. Es diu traïció", ha afegit.

Michelle Obama va ser una de les protagonistes de la primera jornada de la Convenció Demòcrata, de la qual Biden sortirà proclamat com a candidat a la Presidència, acompanyat de la senadora Kamala Harris.

Durant un vídeo emès a l'inici de la convenció, l'ex primera dama ha demanat el vot per Biden perquè Trump és "el president equivocat". "Seré el més honesta possible. Donald Trump és un mal president per al nostre país. Ha tingut el temps suficient de demostrar que pot exercir la tasca, però està sobrepassat. No està a l'altura de les circumstàncies", ha asseverat Obama.