Actualitzat 25/8/2014 9:30:57 +00:00 CET

El pare de Brown demana un "dia de silenci" coincidint amb l'enterrament del jove

NOVA YORK, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

El pare del Michael Brown, el negre de 18 anys mort el 9 d'agost per trets d'un agent de policia, ha demanat pau i un "dia de silenci" per a aquest dilluns, quan està previst que es faci el funeral i l'enterrament del jove a Ferguson (Missouri).

   "Per demà tot el que vull és pau mentre el meu fill és enterrat. Per favor, per favor, tingueu un dia de silenci perquè puguem enterrar el nostre fill. Per favor. Això és tot el que demano. Gràcies", ha afirmat Michael Brown pare, segons recull el diari 'St. Louis Post-Dispatch' en la seva edició digital.

   El pare de Brown ha fet aquestes declaracions diumenge a la nit davant d'unes 600 persones congregades en una plaça de St. Louis per a la celebració del PeaceFest (Festival de la Pau) 2014, un esdeveniment programat abans de la mort del jove amb l'objectiu de promocionar la pau en detriment de la violència i que va prendre una nova dimensió després de l'incident.

   Un dels dirigents comunitaris, la reverend Al Sharpton, ha secundat la petició de Brown pare. "Silenci és la paraula important fins que Michael Brown sigui enterrat. Després, justícia", ha afirmat també davant de la multitud.

   Al festival han acudit els pares de Trayvon Martin, l'adolescent negre mort a Florida el 2012 per trets d'un "vigilant" que l'ha considerat sospitós. La mort de Martin també va deslligar mobilitzacions contra la discriminació racial i la violència policial contra els negres.

   "Tots vosaltres heu donat suport a la família de Trayvon Martin i nosaltres us donarem suport a vosaltres", ha assegurat Tracy Martin, pare del jove. Els oradors del PeaceFest han instat en general la població a canalitzar la ira per vies positives, per aconseguir que es faci justícia i a les urnes.