Actualitzat 20/5/2014 8:20:49 +00:00 CET

Un jutge dels EUA rebutja suspendre l'execució d'un reu a Missouri malgrat el risc d'infringir un "dolor extrem"

KANSAS CITY (ESTATS UNITS), 20 May. (Reuters/EP)

Un jutge federal estatunidenc ha rebutjat aquest dilluns la petició d'un reclús de l'estat de Missouri per detenir la seva execució després que els seus advocats al·leguessin que té un problema de salut poc comú que podria provocar-li un "dolor extrem" i l'asfíxia com a resultat de la injecció letal.

   Així, el pres Russell Bucklew, de 45 anys --condemnat per violació i assassinat--, seria executat durant la matinada de dimarts a dimecres, a les 00.01 hores de la matinada (hora local), a la ciutat de Kansas City.

   Els seus advocats argumentaven que patia des de la infància una malformació en els vasos sanguinis del cap i el coll, la qual cosa podria provocar que les drogues letals circulessin de manera incorrecta pel seu cos. Tot i això, el jutge ha assegurat que no hi ha proves suficients que patiria dolor sever i innecessari durant la seva execució.

   A més, ha rebutjat que l'execució pugui ser gravada en vídeo, tal com demanaven els advocats, que buscaven una manera de demostrar que --tal com defensaven-- la injecció letal causaria al seu client un "sofriment desproporcionat".

   En aquest sentit, els advocats de Bucklew han denunciat, a través d'un comunicat, que l'execució "violaria les proteccions de la Constitució dels Estats Units contra el càstig cruel" i han insistit que apel·laran aquesta resolució del jutge.

   Bucklew seria el primer pres al qual s'aplica la pena de mort als Estats Units des de de la fallida execució de Clayton Lockett, que es va produir el passat 29 d'abril a Oklahoma. El reu, al qual es van administrar malament els fàrmacs, es va recargolar de dolor fins a morir a causa d'una aturada cardíaca 45 minuts després.