Publicat 13/3/2019 20:13:03 +01:00CET

Etipia.- Trump anuncia una "ordre d'emergncia" per suspendre les operacions del Boeing 737 MAX a EUA

EUA.- Trump demanar aquest dilluns al Congrés 8.600 milions de dlars per acaba
Polaris

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres que el seu Govern emetr una "ordre d'emergncia" per suspendre les operacions dels models Boeing 737 MAX 8 i 737 MAX 9 després del sinistre d'un dels seus aparells a Etipia.

En roda de premsa, Trump ha subratllat que tant l'Administració Federal d'Aviació (FAA) com Boeing "estan d'acord amb la mesura", alhora que ha ressaltat que els aparells d'aquest model que estiguin en vol arribaran a la seva destinació i quedaran llavors a terra fins a nova ordre.

"Els pilots han estat notificats, les aerolínies han estat totes notificades. Les aerolínies estan d'acord. La seguretat de les persones nord-americanes i de totes les persones són la nostra principal preocupació", ha agregat.

Així, ha expressat les seves condolences als familiars de les 157 víctimes del sinistre a Etipia i a Indonsia, on a l'octubre es va estavellar un altre model d'aquest avió. En aquest cas van morir 189 persones.

Trump ha manifestat que Boeing "és una companyia increble" i ha agregat que l'empresa est treballant "molt, molt dur" per trobar una solució. "Esperem que tinguin rpid una resposta", ha agregat.

L'anunci ha arribat hores després que Canad, Ucrana, Gergia, l'Iraq i el Líban els hagin formulat. Aquest dimarts, l'Agncia Europea de Seguretat Aria (EASA) va assenyalar que "suspenia totes les operacions de vol" de tots els avions Boeing model 737-8 MAX i 737-9 MAX a Europa, com a mesura de "precaució".

Així, la UE es va sumar a més d'una desena de pasos que ja han decideit suspendre els vols d'aquests avions de temporalment, entre els quals es troben també Turquia, Etipia, Malisia, Oman, Austrlia, Singapur, el Vietnam, la Xina, Indonsia, Kuwait, els Emirats rabs (EAU) i Monglia.

L'accident aeri del passat diumenge prop d'Adís Abeba, que va deixar 157 morts, va fer saltar les alarmes en ser el segon sinistre en poc temps que pateix el model.