Actualitzat 13/12/2019 14:03:17 +00:00 CET

Escòcia demana un altre referèndum després dels resultats de l'SNP

13 December 2019, Scotland, Glasgow: Scottish First Minister Nicola Sturgeon (C) celebrates with supporters at the SEC Centre in Glasgow during the count of votes for the UK General Election. Photo: Andrew Milligan/PA Wire/dpa
Andrew Milligan/PA Wire/dpa

MADRID, 13 des. (EUROPA PRESS) -

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha expressat aquest divendres que s'ha de permetre celebrar un altre referèndum d'independència a Escòcia davant els grans resultats que ha obtingut la seva formació, el Partit Nacional Escocès, en les eleccions del Regne Unit, en les quals ha aconseguit 48 dels 59 escons destinats a Escòcia al Parlament.

"Hi ha un clar desig i suport per part dels nostres ciutadans que Escòcia no estigui sota el govern de Boris Johnson i que no sigui expulsada d'Europa contra la nostra voluntat", ha manifestat Sturgeon.

"Hi ha un mandat de la nostra gent, aquí a Escòcia, sobre dirigir el nostre propi futur", ha defensat la líder escocesa, qui ha remarcat que Johnson "pot comptar amb un mandat per fer fora Anglaterra de la Unió Europea", però "no Escòcia".

S'espera que, tal com han recollit alguns mitjans britànics com 'The Guardian' Sturgeon s'adreci al primer ministre britànic, Boris Johnson, per demanar que se li transfereixin els poders legals per organitzar un altre referèndum d'independència.

El Partit Conservador del primer ministre del Regne Unit ha aconseguit la majoria absoluta en les eleccions generals que s'han celebrat aquest dijous al país.