Actualitzat 13/10/2019 12:53:39 +00:00 CET

La CONAIE accepta parlar amb el Govern d'Equador només per "derogar o revisar"l'austeritat

- Juan Diego Montenegro/dpa

MADRID, 12 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Confederació de Nacionalitats Indígenes de l'Equador (CONAIE), impulsora de les protestes que han sacsejat el país els últims dies contra els plans d'austeritat del Govern equatorià, ha acceptat l'oferta de diàleg per posar fi al conflicte.

Ho fa sempre que les converses estiguin orientades només a la derogació o revisió dels mateixos, segons ha fet saber aquest dissabte en un comunicat.

L'origen de les protestes és la reforma econòmica anunciada per Moreno el passat 1 d'octubre fruit de l'acord aconseguit amb el Fons Monetari Internacional per aconseguir una injecció de 4.200 milions de dòlars pel país.

"Després d'un procés de consulta amb les comunitats, organitzacions, pobles, nacionalitats i organitzacions socials hem decidit participar en el diàleg directe amb el president de l'Equador, Lenín Moreno, sobre la derogatòria o revisió del decret 883", han publicat en el seu compte de Twitter, en referència a la normativa que conté les mesures d'austeritat, entre elles la retallada dels subsidis al combustible, que han sollevat a la població.

"Valorem positivament la resposta pública donada enfront de les propostes presentades pel moviment indígena i altres sectors socials", segons el comunicat adjunt al missatge, que inclou un esment directe al compte oficial del mandatari equatorià.

Així mateix, la CONAIE insisteix en la necessitat del diàleg directe, però sempre amb vista posada en la revisió o la derogació del decret d'austeritat, i adverteix que no es dialogarà "sobre cap tipus de compensació" a canvi del seu beneplàcit per formalitzar els plans d'austeritat.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)