Publicat 7/12/2019 12:19:21 +01:00CET

Enfrontaments entre estudiants i la policia a Grècia en una manifestació en record d'un nen tirotejat

ATENES, 7 des. (DPA/EP) -

La policia de Grècia ha dissolt aquest divendres les manifestacions que s'han celebrat a diverses ciutats del país per recordar Alexandros Grigoropoulos, un adolescent de 15 anys que fa 11 va morir a causa dels trets d'un agent de policia.

Els agents han fet servir gasos lacrimogens i porres per dissoldre als milers estudiants que s'havien reunit a Exàrkhia, un barri al centre d'Atenes, per protestar per la mort de Grigoropoulos.

Segons els mitjans locals, els agents han respost d'aquesta manera a un grup de manifestants que, emmascarats, han llançat pedres i còctels molotov. També hi ha hagut aldarulls a la ciutat costanera de Patres.

La mort de Grigoropoulos pel tret d'un policia el 2008 va deslligar a Atenes un seguit de manifestacions que van acabar convertint-se en forts aldarulls després dels enfrontaments entre les autoritats i alguns grups de manifestants.

El responsable de la mort del noi va ser llavors condemnat a cadena perpètua, però després d'apel·lar, va aconseguir que se li rebaixés la condemna a 13 anys. No obstant això, ja ha aconseguit sortir de la presó per bon comportament.