Publicat 24/07/2021 18:23CET

Els viatgers a Espanya procedents de l'Argentina, Bolívia, Colòmbia i Namíbia hauran de fer quarentena

MADRID, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Espanya ha imposat aquest dissabte la quarentena per als viatgers procedents de qualsevol aeroport situat a l'Argentina, Bolívia, Colòmbia i Namíbia cap a qualsevol aeroport situat a Espanya, amb o sense escales intermèdies, segons una Ordre del Ministeri de Sanitat que ha publicat aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, l'ordre ministerial entrarà en vigor des de les 00:00 hores del 27 de juliol del 2021 durant un període inicial de catorze dies naturals, i es podria prorrogar si es mantenen les circumstàncies que la motiven.

D'aquesta manera, els viatgers hauran de guardar quarentena durant els deu dies següents a la seva arribada o durant tota la seva estada a Espanya si aquesta fos inferior a aquest termini. Aquest període podrà finalitzar amb anterioritat si al setè dia a la persona se li fa una prova diagnòstica d'infecció activa amb resultat negatiu.

Les proves admeses seran la NAAT o altres proves basades en tècniques moleculars equivalents, així com els tests d'antígens que tinguin un rendiment mínim igual o superior al 90% de sensibilitat i igual o superior al 97% d'especificitat.

Durant el període de quarentena, les persones hauran de romandre al seu domicili o allotjament, i hauran de limitar els seus desplaçaments, així com els accessos de terceres persones al domicili o allotjament, a l'imprescindible, com l'adquisició d'aliments o productes farmacèutics i de primera necessitat.

Tant en els seus desplaçaments com en el seu contacte amb convivients i amb els qui els proporcionin els bens o serveis indispensables per garantir la seva alimentació, neteja i si cal cures sanitàries, s'hauran d'observar totes les mesures d'higiene i prevenció de la transmissió de la malaltia provocada per la covid-19.

Les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarentena per fer-ne un seguiment. Així mateix, les forces i cossos de seguretat podran realitzar a qualsevol moment les comprovacions oportunes sobre el compliment de les condicions de quarentena establertes en aquesta ordre.

A més, el Ministeri ha assenyalat que les agències de viatges, els operadors de turisme i les companyies de transport hauran d'informar als viatgers d'aquestes mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació al territori espanyol.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés