Publicat 01/08/2021 17:45

Els últims rescats al Mediterrani salven gairebé 400 persones en menys de cinc hores

Operació de rescat de Sigui Watch i SOS Mediterranée
FLAVIO GASPERINI / SOS MEDITERRANÉE

MADRID, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

Una operació conjunta dels vaixells de rescat 'Ocean Viking', de SOS Méditerranée i el 'Sea-Watch 3', de Sea Watch International, han salvat gairebé 400 persones a les aigües del Mediterrani central, segons han informat totes dues organitzacions.

"Tota la nit fins la matinada, juntament amb Sea Watch International i el veler 'Nadir', de l'organització alemanya ResQship, hem dut a terme el rescat crític de gairebé 400 persones d'un gran pot de fusta", ha informat SOS Méditerranée.

Segons SOS Méditerranée, els migrants viatjaven en un vaixell de fusta amb diverses cobertes i ara hi ha 449 persones a bord del seu vaixell, comptant rescats addicionals de les últimes hores.

Molts immigrants estan emprenent viatges per mar des de les costes de Líbia i Tunísia rumb a la Unió Europea. La travessia és perillosa, i sovint les barcasses, abarrotades, sotsobren al mar.

D'acord amb xifres de l'ONU, aquest any han mort 930 immigrants al Mediterrani central. Les organitzacions privades critiquen els guardacostes dels pasos les intercepten i les porten de tornada a Líbia. A Itlia hi ha una gran controvrsia sobre les operacions dels socorristes marítims privats.

Segons l'Organització Internacional per a les Migracions, almenys 1.146 persones han mort al mar provant d'arribar a Europa durant els primers sis mesos de l'any 2021, segons recull el canal de televisió dels Emirats rabs Units Al Arabiya.

Sos Mediterranée ha declarat que ha rescatat més de 30.000 persones des del febrer del 2016. En primer lloc amb el seu vaixell 'Aquarius', i ja més tard amb l'embarcació 'Ocean Viking'.

De la mateixa manera, l'ONG ha acusat els governs de la Unió Europea de descurar les accions coordinades de cerca i rescat per dissuadir els migrants que provin de creuar pel Mediterrani, especialment des de Líbia, on sovint són víctimes del crim organitzat.

Un informe de l'Oficina de Drets Humans de l'ONU a finals de maig va instar Líbia i la Unió Europea a revisar les seves operacions de rescat, dient que les polítiques existents "no donen prioritat a les vides, la seguretat i els Drets Humans" de les persones que proven de creuar des d'frica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés