Publicat 5/1/2020 18:20:53 +01:00CET

Els talibans lamenten la mort de Soleimani i prometen continuar lluitant contra la "barbàrie" dels EUA

Fotografies del general iranià Qasem Soleimani
Gareth Fuller/PA Wire/dpa

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

La insurrecció talibana-afganesa ha lamentat l'atac nord-americà de divendres passat que va matar el general iranià Qasem Soleimani que va descriure com un acte de "barbàrie" dels Estats Units, en un moment molt delicat de les converses de pau que precisament Washington està desenvolupant amb els insurgents per posar fi al conflicte a l'Afganistan.

"Amb gran tristesa, hem estat informats que el general Qasem Soleimani ha mort en un atac de les bàrbares forces nord-americanes. Tots som (fills) de Déu, i a ell tornarem. Que descansi al paradís", ha fet saber el grup en un comunicat de dissabte i que va recollir l'agencia iraniana Tasnim.

Els talibà van descriure l'atac dels EUA com un acte d'atreviment que no quedarà sense resposta. "L'Emirat Islàmic de l'Afganistan afirma que la guerra santa continuarà contra la barbàrie i l'ocupació nord-americana", han avisat.

D'altra banda, el president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, ha transmès aquest diumenge les seves condolences al seu homòleg iranià, Hassan Rouhani, qui al seu torn li ha garantit que el país centreasiàtic no es convertirà en l'escenari de conflicte entre els Estats Units i l'Iran.

Tant l'Afganistan com l'Iraq, on va morir Soleimani, estan intentant garantir que queden al marge de qualsevol conflicte entre els Estats Units i l'Iran donada la permanent crisi econòmica, política i de seguretat que travessen des de fa vint anys, amb les invasions nord-americanes i la posterior emergència de l'organització terrorista Estat Islàmic.