Publicat 19/5/2020 16:12:13 +02:00CET

Els talibans acusen el Govern de l'Afganistan de "buscar excuses" per continuar la guerra

Combatents talibans entreguen les armes a Herat.
GETTY IMAGES / MAJID SAEEDI - Archivo

Adverteixen l'Executiu que si segueixen per aquesta via llavors els seus combatents els donaran "lliçons exemplars" en el terreny militar

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Els talibans han acusat aquest dimarts el Govern d'Ashraf Ghani de "buscar excuses" per no encetar les converses de pau i continuar la guerra a l'Afganistan, i han tornat a insistir que la setmana passada no van tenir res a veure amb l'atemptat contra una maternitat de Kabul ni un funeral al nord del país.

En un comunicat, els talibans sostenen que els ciutadans han estat testimonis de com el Govern "ha exonerat els culpables" d'aquests atacs, l'autoria d'un dels quals ha reivindicat la filial d'Estat Islàmic, i ha optat per "declarar la guerra a Emirat Islàmic sense cap justificació".

Així, el grup insurgent, conegut com Emirat Islàmic, acusa Kabul de "buscar excuses per continuar la guerra i estroncar el procés de pau", i ha tornat a insistir en els "profunds vincles" entre els serveis d'Intel·ligència afganesos i Estat Islàmic, grup al qual responsabilitzen de tots dos atacs.

Alhora, acusen el Govern d'haver "dilatat repetidament el procés de pau obstruint el procés d'intercanvi de presoners", i critiquen les presses amb les quals "ha declarat la guerra" en tan sols unes hores quan "ha arrossegat els peus" durant tot el procés de pau.

"Pretenen allargar la situació perquè els seus amos estrangers els donen diners, armes i equipament militar per experimentar amb el nostre poble indefens, arribar al rang de general i mariscal, omplir les seves arques i gaudir dels seus salaris de servitud", denuncien els talibans.

Amb tot, després d'assegurar que "Emirat Islàmic sempre ha defensat una solució pacífica", insten el Govern a optar per aquesta mateixa via. "Però si insisteixen en la guerra, Emirat Islàmic també té capacitat militar i amb l'ajuda d'Al·là, donarà lliçons exemplars", adverteixen.

Contador