Publicat 23/12/2019 9:44:10 +01:00CET

Els talibà reivindiquen l'assassinat d'un soldat nord-americà a l'Afganistan

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Els talibà han reivindicat aquest dilluns l'assassinat d'un soldat nord-americà en el districte de Char Dara, a la província de Kunduz, a l'Afganistan.

El portaveu dels talibà, Zabihullah Muyahid, ha explicat en un comunicat difós a través del seu compte de Twitter que una explosió ha tingut lloc a l'àrea d'Haji Safarbai i que un altre militar nord-americà i un efectiu afganès han resultat ferits.

També l'exèrcit nord-americà ha confirmat la mort d'un dels seus soldats en un comunicat en el qual no han aportat més detalls.

Els Estats Units i els talibà negociaven, amb l'ajuda de Qatar, la intenció d'aconseguir un diàleg directe entre els insurgents i el Govern afganès, però les converses es van trencar al setembre després que el grup admetés estar darrere d'un atemptat a Kabul que va matar un soldat nord-americà i dotze persones més.

Des de llavors, els talibà han reforçat la seva campanya d'atemptats i ofensives a tot el territori afganès i han reiterat que no signaran un alto si abans no hi ha un calendari de retirada de tropes nord-americanes del país centreasiàtic.