Actualitzat 12/6/2020 14:14:16 +00:00 CET

Els sindicats policials es mobilitzen a França després de les mesures d'Interior contra la violència

Protesta contra la violència policial a París
Jan Schmidt-Whitley/Le Pictorium / DPA

El Govern reitera que confia en la policia i Le Pen demana la dimissió del ministre

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

Desenes de policies s'han concentrat davant les seus de la Presidència i del Ministeri d'Interior de França per reclamar més suport del Govern, després que el ministre Christophe Castaner hagi anunciat una política de "tolerància zero" contra qualsevol mena de violència o racisme dins les forces de seguretat.

Castaner va rebre dijous diversos representants sindicals per calmar els recels que havia generat una compareixença en la qual el responsable d'Interior va anunciar que apartaria els agents que fossin acusats de racistes i que prohibiria la maniobra d'estrangulament durant els arrests.

El Govern va responde d'aquesta manera a les protestes que hi ha hagut aquests dies arran de la mort del jove afroamericà George Floyd. Les mobilitzacions a França també han servit per recordar Adama Traoré, que va morir el juliol del 2016 en una comissaria després d'una intervenció policial.

En aquest sentit, la ministra de Justícia, Nicole Belloubet, ha previst que el malestar "baixarà" després d'aquests primers dies de protestes i ha subratllat, en declaracions a Franceinfo, que l'executiu "confia" en la policia i en la gendarmeria.

D'altra banda, la líder d'Agrupació Nacional, Marine Le Pen, ha defensat que a França "no hi ha cap problema de violència policial", ha assegurat que el 2019 tan sols es van presentar "40 denúncies" davant les "desenes de milions d'intervencions" de la policia i ha demanat la dimissió del ministre.

MOBILITZACIONS

Aquest dissabte s'han organitzat més mobilitzacions contra el racisme i la violència policial, la més important està convocada a les 14.30 hores a la plaça de la République de París, segons ha anunciat la campanya que demana justícia per Adama Traoré.

La Prefectura de Policia ha confirmat que, malgrat les restriccions per l'emergència sanitària, la protesta està autoritzada, tot i que ha instat els establiments comercials que es troben situats al llarg del trajecte que tanquin per la possibilitat que es produeixin actes vandàlics.