Publicat 6/12/2019 15:15:26 +01:00CET

Els sindicats francesos demanen noves protestes contra la reforma de les pensions de Macron

Protestas en Francia
REUTERS / GONZALO FUENTES

PARÍS, 6 des. (DPA/EP) -

Els sindicats francesos han demenat mobilitzacions per dimarts vinent contra els plans de reforma de les pensions impulsats pel president del país, Emmanuel Macron, un dia després que gairebé un milió de persones sortissin als carrers del país per aquest motiu i generessin el caos en el transport públic.

La secretària general de la Confederació General dels Treballadors, Catherine Perret, ha declarat que la nova mobilització servirà perquè els treballadors continuïn les seves accions contra el Govern i permetrà que s'incorporin els qui no van participar en les protestes d'aquest dijous.

Perquè el Govern francès es doni compte, en paraules de la secretària general de la Federació Sindical Unitària (FSU), que aquestes protestes són "un moviment a llarg termini".

Macron aspira a unificar els més de 40 esquemes contemplats en el sistema de pensions en un únic marc que, segons el president, afavoriria la igualtat entre els treballadors.

Entre les preocupacions expressades pels sindicats figura que el càlcul de les pensions es faci en virtut dels ingressos obtinguts tota la vida laboral i la suspensió de plans de prejubilació per a funcionaris com els treballadors del transport públic i el personal mèdic, si bé el Govern encara no ha acabat de concretar el seu projecte.

De fet, la ministra de Sanitat, Agnès Buzyn, ha comparegut aquest divendres davant els micròfons d'Europe1 per assegurar que el Govern ha escoltat "la ràbia del poble francès" i ha anunciat que aquest cap de setmana patronal, Govern i sindicats es reuniran per mirar d'aconseguir un acord final.

Les conclusions d'aquesta reunió s'incorporaran al text final de la reforma de pensions que es coneixerà la setmana vinent, en paraules del primer ministre francès, Édouard Philippe.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 5. 5

  La Conselleria de Territori integrarà la C-31 al seu pas per Cunit (Tarragona)