Publicat 29/11/2019 18:15:33 +01:00CET

Els separatistes de Donetsk declaren la seva pròpia frontera a l'est d'Ucraïna

Un soldat d'Ucraïna durant el conflicte amb els separatistes prorussos a l'est del país
Daniel Brown - Archivo

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Els rebels separatistes de l'autoproclamada República Popular de Donetsk (DPR), defensats per Moscou, han declarat aquest divendres la seva frontera pròpia a l'est d'Ucraïna amb la intenció de delimitar els termes de les converses de pau d'alt nivell entre Ucraïna i Rússia que començaran el mes vinent.

"L'adopció de la llei establirà legislativament la frontera estatal de la DPR, i determinarà el procediment i les condicions per a la seva designació i el procediment de protecció", segons el projecte de llei adoptat per l'òrgan legislatiu de l'autoproclamada república, el Consell de Seguretat i Defensa del Poble.

La línia de separació recorrerà el front de combat entre les forces ucraïneses i els rebels separatistes, segons ha anunciat el president del Consell Popular de la República, Vladímir Bidevka.

Aquesta frontera, ha afegit Bidevka, comprèn una porció de territori recuperada per Ucraïna durant el conflicte armat. "No ens oblidem de les persones que viuen en aquest lloc", ha afegit en roda de premsa recollida pel portal de notícies Dan-News.

Des d'abril del 2014 Ucraïna duu a terme una operació contra les milícies a l'est del seu territori on es van proclamar les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk en resposta al violent canvi de govern a Kíev al febrer del mateix any.

La declaració té lloc a menys de dues setmanes de la cimera que tindrà lloc a París, el proper 9 de desembre, entre el president de Rússia, Vladímir Putin, i el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski.