Els Països Baixos recorreran la sentència que obliga a repatriar fills de membres d'Estat Islàmic

Publicat 12/11/2019 17:24:57CET
Deslpaçats al campo d'Al-Hawl, Síria.
REUTERS / REUTERS STAFF - Archivo

AMSTERDAM, 12 nov. (Reuters/EP) -

El Govern holandès ha anunciat que recorrerà una sentència que l'obliga a repatriar 56 fills de dones que es van unir a les files del grup terrorista Estat Islàmic a Síria, tots ells menors de dotze anys.

Un tribunal de la Haia va instar dilluns l'executiu a prendre mesures per repatriar els 56 nens, tot i que va deixar fora d'aquesta obligatorietat les seves mares. Un advocat de 23 de dones havia al·legat davant la cort que les famílies viuen en "condicions deplorables" al camp de desplaçats d'Al-Hawl, al nord de Síria.

"La sentència planteja dubtes sobre diversos assumptes que podrien no haver-se considerat prou, entre elles qüestions internacionals", han explicat els ministres de Justícia i Exteriors, Ferdinand Grapperhaus i Stef Blok, en una carta al Parlament. El Govern espera "obtenir certeses quan més aviat millor".

Uns 55 milicians d'Estat Islàmic arribats des dels Països Baixos i almenys 90 nens de pares holandesos --o pares que han viscut durant un temps considerable en aquest país-- estan al el nord de Síria, segons xifres divulgades a l'octubre.