Publicat 6/2/2019 9:45:59 +01:00CET

Els ministres britànics haurien mantingut converses secretes sobre retardar el Brexit unes vuit setmanes

UK Prime Minister May heads to Northern Ireland on Brexit
Stefan Rousseau/PA Wire/dpa

LONDRES, 6 febr. (Reuters/EP) -

Els ministres del Govern del Regne Unit han mantingut en secret converses sobre els seus plans de retardar el Brexit unes vuit setmanes, segons ha informat aquest dimarts el diari britnic 'The Telegraph'.

El retard posposaria la sortida del Regne Unit del bloc, la qual es produiria dia 24 de maig. Fins ara, tenia previst abandonar la Unió Europea el 29 de mar.

Els ministres esperen que la Unió Europea accepti un "termini addicional" de dos mesos després de la data establerta en cas que l'acord entre la primera ministra britnica, Theresa May, sigui aprovat pel Parlament per proporcionar un temps addicional per a la legislació necessria, segons el diari.

May viatjar aquest dijous a Brusselles per dir als líders del bloc que han d'acceptar els canvis legalment vinculants als acords fronterers irlandesos del Brexit o enfrontar-se a la possibilitat d'una sortida de la Unió Europea sense acords.

Londres i Brusselles parlen sobre si es pot canviar l'actual acord del Brexit tancat el novembre passat, la qual cosa augmenta la possibilitat que la sortida del Regne Unit del bloc es retardi.