Publicat 13/3/2019 10:10:08 +01:00CET

Els manifestants veneçolans tornen a sortir al carrer per exigir la restauració del servei elèctric

Venezuela.- Manifestantes venezolanos vuelven a salir a la calle para exigir la restauración del servicio eléctrico
REUTERS / MARCO BELLO

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Un grup de manifestants veneolans ha tornat a sortir al carrer aquest dimarts per exigir la restauració del subministrament elctric i d'aigua després que l'Assemblea Nacional, controlada per l'oposició, aprovés per unanimitat declarar l'emergncia nacional per l'apagada patida al país, que ha afectat més d'una vintena d'estats.

L'autoproclamat "president interí" de Veneuela, Juan Guaidó, s'ha unit als vens de Santa Mónica, a Caracas, la capital del país, en una nova jornada de protestes. Durant la seva intervenció, el també president de l'Assemblea Nacional ha assenyalat que "el final de la usurpació és a prop" i que "aviat anir a Miraflores" a buscar la seva oficina.

"Caracas ha pres els carrers en pau, convenuda del que hem assolit i el que ens queda per obtenir", ha asseverat en el seu compte de Twitter. "Ens hem expressat valentament, per sobre de la foscor i les amenaces", ha afegit.

Los Ruices, Campo Claro, Parque Cristal, El Cafetal, avinguda Victoria, Montalbán, El Valle, avinguda Fuerzas Armadas, Santa Mónica, Los Dos Caminos, Macaracuay, Bello Monte s'han sumat a les protestes, segons ha informat el diari 'El Nacional'.

A l'interior del país, els ciutadans també han sortit al carrer per protestar per la falta de subministrament elctric. La proposta d'emergncia presentada per Guaidó indicava que es declarava l'"estat d'alarma" com una modalitat de l'estat d'excepció a tot el territori nacional "a causa de la calamitat pública generada per la interrupció sostinguda del subministrament elctric que ha afectat la gran majoria dels veneolans".

Els parlamentaris van abordar les causes i les conseqüncies de l'apagada i han responsabilitzat el president veneol, Nicolás Maduro, per la falta de manteniment i inversió en el sector elctric.