Els manifestants tornen a l'Aeroport de Hong Kong després de la paràlisi d'aquest dilluns

Publicat 13/8/2019 11:53:18CET
Economía/Transportes.- El aeropuerto de Hong Kong suspende todos sus vuelos por segundo día consecutivo
REUTERS / ISSEI KATO

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Centenars de manifestants han tornat aquest dimarts a l'Aeroport de Hong Kong i han ocupat la zona de sortides, en un intent per paralitzar un aeròdrom que aquest dilluns ja es va veure obligat a cancel·lar tots els vols davant la incapacitat de dur a terme les operacions de facturació i control.

L'aeroport ha reprès la seva activitat aquest dimarts a primera hora, encara que més de 300 vols han estat cancel·lats pels problemes que encara arrosseguen les instal·lacions des d'aquest dilluns, segons informa el 'South China Morning Post'.

Amb la d'aquest dimarts, ja són cinc les jornades consecutives de protestes a l'aeroport. "Estem mirant de detenir els vols i, com aquest dilluns, bloquegem tota la zona de sortida perquè qui vulgui anar-se'n de Hong Kong no pugui fer-ho", ha explicat un dels manifestants en declaracions a l'agència DPA.

L'aeròdrom s'ha convertit d'aquesta manera en el principal epicentre d'unes protestes que van començar a principis de juny per reclamar la paralització d'una llei que autoritzava l'extradició de sospitosos a la Xina continental. La rebel·lió s'ha endurit amb crítiques al Govern de Carrie Lam, a qui han reclamat reformes més àmplies.