Actualitzat 3/6/2020 14:02:45 +00:00 CET

Els manifestants desafien el toc de queda a Los Angeles, Nova York i Washington

Joel Marklund/Bildbyran via ZUMA / DPA

MADRID, 3 juny (EUROPA PRESS) -

Milers de manifestants nord-americans han reprès les protestes aquest dimarts contra la mort del ciutadà afroamericà George Floyd i la brutalitat policial a ciutats com Los Angeles, Nova York o Washington, i han desafiat el toc de queda.

Així, l'alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, ha agraït als manifestants que s'expressin pacíficament i ha dit que n'està "orgullós". "Accepto el nostre dret de fer això i celebro que hagi estat pacífic", ha indicat, després d'assegurar que vol que sàpiguen que els pot sentir "alt i clar".

Així mateix, ha agraït als agents de policia la seva feina i ha informat que han començat a disminuir els saqueigs a la ciutat i que s'han solucionat amb rapidesa. Actualment, uns 1.000 militars de la Guàrdia Nacional s'han desplegat a Los Angeles, ha informat.

D'altra banda, a Nova York, quan ha començat el toc de queda algunes persones han començat a saquejar i assaltar botigues a Manhattan, segons ha traslladat la CNN. A més, diversos manifestants i la policia s'han enfrontat al barri de Chelsea, també a Manhattan, quan alguns violents s'han unit a les protestes.

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, que ha rebutjat la possibilitat de desplegar la Guàrdia Nacional, ha informat que la presència policial a la ciutat és "àmplia" i ha especificat que és "el nombre de policies més gran" que ha tingut Nova York des que van començar les protestes.

En aquest context, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha preguntat a través de Twitter al governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, quan demanarà ajuda a la Casa Blanca i ha descrit el "caos, el desordre i la destrucció" de la qual s'ha fet ressò Fox News.

Quant a Washington, les protestes s'han desenvolupat de manera pacífica però els manifestants han sortit al carrer, també al voltant de la Casa Blanca, malgrat el toc de queda. No obstant això, s'han registrat alguns moments tibants quan dilluns la policia va dispersar les protestes.

El Departament de Defensa dels Estats Units ha confirmat que 1.600 militars en servei actiu s'han traslladat de Fort Bragg i Fort Drum fins a Washington per col·laborar amb les autoritats, segons un comunicat del portaveu del Pentàgon, Jonathan Hoffman, que ha recollit la CNN.