Publicat 3/10/2019 12:18:42 +02:00CET

Els manifestants antigovernamentals de Hong Kong s'enfronten a la policia

2 d'octubre del 2019 - Hong Kong, Xina: els manifestants llancen còctels Molotov a la policia en resposta per l'ús de munició real.
Marcus Yam

HONG KONG, 3 oct. (Reuters/EP) -

Els manifestants antigovernamentals s'han enfrontat a primera hora d'aquest dijous a la policia per denunciar l'ús de foc real dels agents durant les protestes, en les quals dues persones han resultat ferides de gravetat.

Els activistes han sortit pels districtes de la ciutat fins de matinada i han llançat còctels Molotov, han tallat carreteres i han destrossat algunes botigues i estacions de metro mentre la policia ha fet servir gasos lacrimògens per dispersar-los.

Milers de persones van sortir al carrer per denunciar el tret que va rebre un estudiant de 18 anys, que segons la policia va ser un acte d'autodefensa perquè la vida de l'agent es va veure amenaçada.

L'estudiant va quedar ferit mentre s'enfrontava a l'agent amb una barra de ferro durant les protestes de dimarts, quan els manifestants van llançar còctels Molotov als agents, que van respondre amb gasos lacrimògens, bales de goma i canons d'aigua.

La policia ha assenyalat aquest dijous que els actes dels manifestants "van soscavar greument l'ordre públic i van representar una amenaça per a la seguretat personal dels agents de policia i membres del públic".

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 4. 4

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)