Els manifestants antigovernamentals de Hong Kong s'enfronten a la policia

Publicat 3/10/2019 12:18:42CET
2 d'octubre del 2019 - Hong Kong, Xina: els manifestants llancen còctels Molotov a la policia en resposta per l'ús de munició real.
Marcus Yam

HONG KONG, 3 oct. (Reuters/EP) -

Els manifestants antigovernamentals s'han enfrontat a primera hora d'aquest dijous a la policia per denunciar l'ús de foc real dels agents durant les protestes, en les quals dues persones han resultat ferides de gravetat.

Els activistes han sortit pels districtes de la ciutat fins de matinada i han llançat còctels Molotov, han tallat carreteres i han destrossat algunes botigues i estacions de metro mentre la policia ha fet servir gasos lacrimògens per dispersar-los.

Milers de persones van sortir al carrer per denunciar el tret que va rebre un estudiant de 18 anys, que segons la policia va ser un acte d'autodefensa perquè la vida de l'agent es va veure amenaçada.

L'estudiant va quedar ferit mentre s'enfrontava a l'agent amb una barra de ferro durant les protestes de dimarts, quan els manifestants van llançar còctels Molotov als agents, que van respondre amb gasos lacrimògens, bales de goma i canons d'aigua.

La policia ha assenyalat aquest dijous que els actes dels manifestants "van soscavar greument l'ordre públic i van representar una amenaça per a la seguretat personal dels agents de policia i membres del públic".