Publicat 27/4/2020 10:16:46 +02:00CET

Els laboristes d'Israel s'uneixen al govern d'unió de Netanyahu i Gantz

Manifestació en Tel-Aviv contra la coalició de govern del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, i el líder del partit Blau i Blanc, Benny Gantz.
Ziv Koren

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El Partit Laborista d'Israel ha votat aquest diumenge a favor d'incorporar-se al govern d'unió del primer ministre conservador, Benjamin Netanyahu, i del líder de Blau i Blanc, Benny Gantz, en un acord en el qual la formació que lidera Amir Peretz ha obtingut les carteres d'Economia i Benestar.

D'aquesta manera, el 64,2 per cent dels 3.800 membres del Comitè Central del Partit Laborista ha votat a favor de la coalició, malgrat que Peretz va pometre durant la campanya que no negociaria amb el primer ministre del país per les acusacions de corrupció que arrossega.

Amb tot, Peretz es convertirà en el ministre d'Economia d'un govern que Gantz i Netanyahu van qualificar a començament d'aquest mes d'"emergència", després de tres eleccions generals fallides en poc més d'un any i de la pandèmia del coronavirus.

Peretz ha justificat el canvi de posicionament perquè Israel necessita un govern, especialment davant la crisi sanitària i econòmica, i ha insistit que es tracta d'"una cooperació estratègica" i que el Partit Laborista no s'ha unit a "un govern de dretes", sinó a un "d'unitat i de rotació".