Publicat 9/10/2019 11:13:31 +02:00CET

Els incendis forestals a l'est d'Austràlia destrueixen desenes d'habitatges

Incendis en l'est d'Austràlia
Aaron Bunch/AAP/dpa

CANBERRA, 9 oct. (DPA/EP) -

Diversos incendis forestals fora de control a l'est d'Austràlia han destruït desenes d'edificis i habitatges i han obligat els residents a passar la nit en centres d'evacuació, segons han informat les autoritats.

Els bombers estatals han assegurat que s'han registrat més de 65 incendis al nord de Nova Gal·les del Sud i al sud de Queensland, que han estat provocats per les altes temperatures, la baixa humitat i els forts vents.

"Afortunadament no hi ha hagut víctimes mortals, però encara hi ha amenaces molt serioses", ha afirmat aquest dimecres el primer ministre australià, Scott Morrison, en un comunicat.

Els bombers han pogut controlar un incendi "molt perillós" a Rappville, que es troba al nord de Nova Gal·les del Sud i té una població de 250 persones, però s'ha advertit als residents que estiguin alerta.

Els residents s'han vist obligats a marxar dels seus habitatges i fins ara 30 habitatges han estat destruïts a la zona, segons el Servei de Bombers Rurals (RFS) de Nova Gal·les del Sud.

Un incendi forestal proper a Drake, que fa setmanes que crema, ara s'ha unit a un altre a Busbys Flat, i ha format així un gran incendi que es troba fora de control i en nivell d'alerta. El foc ja ha cremat més de 90.000 hectàrees.