Publicat 21/12/2019 17:12:50 +01:00CET

Els forts vents paralitzen temporalment l'extinció dels incendis de Nova Gal·les del Sud

Incendis a Austràlia
Dan Himbrechts/AAP/dpa

MADRID, 21 des. (EUROPA PRESS) -

Els bombers d'Austràlia es preparen per a una "llarga nit per davant" pels forts vents de les últimes hores que han complicat enormement les tasques d'extinció dels incendis de Nova Gal·les del Sud, al sud-est d'Austràlia, en particular en els incendis declarats a les regions de Sydney, Hunter i Shoalhaven, on les tasques s'han aturat temporalment per aquestes condicions.

Centenars de persones han hagut de ser evacuades i es té constància d'un home desaparegut a la zona de Blue Mountains, a Nova Gal·les del Sud. Allà, els incendis han ocasionat de moment sis morts i han destruït 680 llars des que la temporada d'incendis comencés a finals d'octubre, un mes abans que normalment. Prop de 3 milions d'hectàrees de terra s'han vist també afectades pel foc.

Abans de les 22.00, hora local, les autoritats han declarat l'estat d'emergència pels incendis de Gospers Mountain, Owendale, Upper Turon Road i Currowan. L'incendi de Gospers, al nord-oest de Sydney, continua "extremadament actiu".

"Si bé s'espera que les condicions millorin [aquest diumenge], encara hi ha dues àrees de prohibició total al pas, al nord de Nova Gal·les del Sud", ha declarat el cap del servei rural de Bombers d'Austràlia, Shane Fitzsimmons, al diari 'Sydney Morning Herald'.

És la segona vegada que es declara l'estat d'emergència a la zona. Aquest dimarts, Austràlia va registrar la temperatura més alta de la seva història en arribar als 40,9ºC de mitjana i supera l'anterior registre del 2013, que es va arribar als 40,3ºC, segons els resultats de l'Oficina de la Meteorologia (BoM, segons les seves sigles en anglès).

Les autoritats han alertat que el perímetre de Harbour City està amenaçat per les flames, mentre que a Penrith s'esperen temperatures de fins els 44ºC. La localitat de Sydney, d'altra banda, està envoltada de fum.