Publicat 17/6/2020 16:12:35 +02:00CET

Els EUA sancionen Al-Assad i la seva dona per asfixiar el règim sirià

Bashar al-Assad
-/SANA/dpa - Archivo

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern nord-americà ha anunciat aquest dimecres diverses sancions contra el president sirià, Bashar al-Assad, i contra la seva dona en "una altra campanya sostinguda de pressió política i econòmica per privar el règim dels ingressos i el suport que li permeten mantenir la guerra i cometre atrocitats massives contra els sirians".

En un comunicat, el Departament d'Estat i el del Tesor han anunciat la designació de 39 persones i entitats en virtut de la 'Llei César', que ha entrat en vigor aquest dimecres després que la ratifiqués el passat mes de desembre el president nord-americà, Donald Trump.

"Penalitzem l'arquitecte d'aquest patiment, Bashar al-Assad, i la seva dona Asma", i han precisat que entre els sancionats també figura Maher al-Assad, germà del mandatari, i la Quarta Divisió de l'Exèrcit sirià que comanda.

"La campanya durarà setmanes i mesos contra persones i negocis que defensen el règim d'Al-Assad i obstrueixen una solució política i pacífica al conflicte", ha promès el Govern nord-americà, que ha assegurat que les sancions es mantindran "fins que Al-Assad i el seu règim cessin la brutal i innecessària guerra contra els sirians".

"Qualsevol que faci negocis amb el règim d'Al-Assad està potencialment exposat a restriccions", ha previngut l'executiu, abans de subratllar que tant el règim com els qui el defensen tenen "una simple elecció: fer passos irreversibles cap a una solució política duradora" o "enfrontar-se a més sancions devastadores".