Publicat 06/09/2023 10:26

Els EUA rebutgen el mapa de la Xina en què apareixen com a propis territoris d'altres països

Archivo - Bandera de la Xina
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del Departament d'Estat dels Estats Units (EUA), Vedant Patel, ha rebutjat aquest dimarts el mapa que la Xina ha publicat en què apareixen com a propis territoris d'altres països al mar de la Xina Meridional i l'Índia.

"El mapa nacional publicat recentment per la Xina ha provocat una onada de protestes de països que rebutgen les reclamacions territorials i marítimes que s'hi representen (...) rebutgem les reclamacions marítimes il·legals reflectides en el mapa i demanem a la Xina que les transfereixi al dret marítim", ha declarat Patel durant una conferència de premsa.

"Un tribunal unànime en l'arbitratge entre les Filipines i la Xina va determinar que les àmplies i il·legals reclamacions marítimes xineses al mar de la Xina Meridional eren incompatibles d'acord amb el dret internacional", ha afegit el portaveu.

El mapa mostra com a territori xinès zones que també reclamen països com l'Índia, el Vietnam, Brunei o Malàisia, a més de les Filipines, amb qui la Xina manté un seguit de disputes territorials des de fa dècades.

Contador