Actualitzat 22/2/2019 16:21:03 +00:00 CET

Els EUA mantindran 200 soldats a Síria després de la retirada de les tropes del país

Soldats dels EUA al nord de Síria
ACTIVISTAS KURDOS - Archivo

WASHINGTON, 22 Feb. (Reuters/EP) -

La Casa Blanca ha anunciat aquest dijous que els Estats Units deixaran "un petit grup" de 200 soldats nord-americans a Síria durant un cert període després de la retirada de les tropes del país.

"Un petit grup de prop de 200 soldats es quedarà a Síria durant un cert període de temps", ha assenyalat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, en un comunicat.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va ordenar al desembre la retirada de les tropes nord-americanes a Síria. No obstant això, el mandatari ha estat sota la pressió de diversos assessors per ajustar la seva política per garantir la protecció de les forces kurdes, que van donar suport a la lluita contra el grup terrorista Estat Islàmic i que ara podria estar amenaçat per Turquia.

La decisió ha estat anunciada després que Trump mantingués una conversa amb el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan. Segons la Casa Blanca, en la conversa tots dos líders han acordat "continuar coordinant la creació d'una possible zona segura", pel que fa a Síria.

Un alt funcionari de l'Administració ha assenyalat que la decisió de Trump havia estat en procés durant un cert temps. No està clar quant de temps es quedaran els 200 soldats a la zona o on es trobaran exactament.

La decisió de mantenir un petit grup de soldats a Síria podria ajudar Trump a superar les crítiques perquè havia ordenat la retirada de les tropes a Síria de manera precipitada, la qual cosa podria ajudar a què l'Estat Islàmic acabés enfortit.