Publicat 11/10/2019 18:33:40 +02:00CET

Els EUA anuncien un desplegament de 2.000 soldats i nous sistemes de defensa aèria a l'Aràbia Saudita

WASHINGTON, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Estats Units han anunciat aquest divendres el desplegament d'un important contingent militar a l'Aràbia Saudita, que s'estima inicialment en uns 2.000 soldats addicionals i nous sistemes de defensa aèria, després de l'atac del passat 14 de setembre contra dues instal·lacions petrolieres al regne àrab del qual tant Washington com Riad han responsabilitzat l'Iran, qui ha desmentit tota participació.

El desplegament s'ha concebut com una mesura de contenció davant allò que els Estats Units entenen com atacs orquestrats per desplomar els mercats internacionals i posar de manifest les febleses de les defenses aèries saudites.

El Pentàgon ha confirmat l'arribada de dos nous esquadrons de combat, una ala expedicionària aèria, dues bateries de míssils Patriot i un sistema de defensa aèria THAAD per reforçar la capacitat defensiva de l'Aràbia Saudita davant d'aquesta mena d'atacs, com per exemple els que desencadenen la insurrecció houthi -defensada per l'Iran- des del Iemen.

L'atac, del passat 14 de setembre, va afectar dues instal·lacions de la petroliera estatal saudita Aramco a Abqaiq, prop de Dammam, a la Província Oriental, i al jaciment petrolier de Hijrat Khurais.

Un portaveu del Ministeri de Defensa saudita, Turki al-Malki, va assegurar davant els mitjans que es van utilitzar 25 drons i míssils de creuer per atacar les dues refineries. Es basa, ha afegit, d'aparells no tripulats del tipus Delta Wing i de míssils que ha utilitzat la Guàrdia Revolucionària iraniana.