Publicat 18/5/2020 23:01:04 +02:00CET

Els EUA acusen l'OMS i la Xina de falta de transparència sobre el coronavirus

El secretari (ministre) de Sanitat nord-americana, Alex Atzar
Contacto

   MADRID, 18 maig (EURAPA PRESS) -

   El secretari de Sanitat nord-americana, Alex Azar, ha aprofitat la seva participació en l'assemblea anual de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per acusar a la pròpia organització i a la Xina de falta de transparència sobre el coronavirus.

   "En un intent d'ocultar aquest brot, almenys un Estat membre ha fet un acudit de les seves obligacions de transparència, la qual cosa ha suposat un tremend cost per al món sencer", ha afirmat Azar, segons recull la ràdio pública nord-americana NPR.

   "Hem estat testimonis de com l'OMS ha fracassat en la seva missió principal, que és compartir informació i ser transparent quan els estats membre no actuen de bona fe", ha argumentat.

   Per a Azar "això no pot tornar a passar". "Aquest 'statu quo' és intolerable. L'OMS ha de canviar i ha de ser més transparent i haver-hi molta més rendició de comptes", ha apuntat. El primer pas per a Washington és examinar "cadascun dels aspectes de la resposta de l'OMS a l'epidèmia".

   En la seva intervenció, Azar ha retret a l'OMS moltes de les acusacions que aboca l'oposició sobre l'Administració del president Donald Trump: absència d'advertiments sobre la pandèmia, resposta lenta i enfocament matusser pel que fa a els tests.

   Trump ha denunciat en nombroses ocasions la influència de Xina sobre l'OMS i fins i tot va suspendre fa un mes les aportacions americanes a l'organització internacional per considerar excessiu el cost.

Contador