Publicat 11/4/2019 17:08:56 +02:00CET

Els EUA acusen Assange de conspirar per accedir il·legalment a un ordinador del Govern federal

Wikileaks founder Julian Assange arrested in London
Victoria Jones/PA Wire/dpa

WASHINGTON, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Departament de Justícia dels Estats Units ha revelat aquest dijous que el fundador de Wikileaks, Julian Assange, est acusat d'un crrec federal de conspirar per accedir illegalment a un ordinador del Govern, per la qual cosa podria ser condemnat a cinc anys de presó.

"El crrec est relacionat amb el suposat paper d'Assange en una de les principals filtracions d'informació classificada de la histria dels Estats Units", ha dit el Departament de Justícia en un comunicat.

Podria ser condemnat a cinc anys de presó, si bé les autoritats judicials han destacat que "les actuals sentncies per crims federals sovint són inferiors a la pena mxima".

Wikileaks va publicar el 2010 desenes de milers de documents classificats amb informació sensible sobre les guerres de l'Iraq i l'Afganistan, així com nombrosos cables diplomtics.

Assange estava recls a l'ambaixada de l'Equador a Londres des del 2012 per aquest dijous la policia britnica l'ha detingut a invitació de les mateixes autoritats equatorianes, que li han retirat l'asil polític.

El pirata informtic australi ha estat detingut per violar els termes de la llibertat condicional al Regne Unit i en compliment d'una sollicitud d'extradició dels Estats Units.