Publicat 11/5/2020 18:28:30 +02:00CET

Els EUA acusa la Xina d'intentar 'hackejar' informes sobre una vacuna contra el coronavirus

Imatge d'arxiu d'un hacker
TREND MICRO - Archivo

   MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

   La Policia Federal dels Estats Units (FBI) i el Departament de Seguretat Nacional han acusat aquest dilluns a Xina d'intentar 'hackejar' els informes sobre el desenvolupament d'una vacuna i un possible tractament contra el coronavirus.

   Segons fonts del FBI, Xina estaria utilitzant als seus espies i 'hackers' més experimentats per robar les dades recaptades pels Estats Units sobre el desenvolupament d'una vacuna.

   Una desena de països han començat a fer ús de 'hackers' per tractar d'obtenir la major quantitat d'informació possible sobre la forma en què altres països estan combatent el virus, tal com ha informat el diari local 'The New York Times'.

   Diversos alts càrrecs han explicat al citat mitjà de comunicació que Pequín està tractant si es fes amb "propietat intel·lectual de gran valor sobre vacunes i tractaments mitjançant mètodes il·lícits".

   El Govern nord-americà té intenció d'emetre una acusació formal aquesta mateixa setmana, la qual se centrarà en el robatori cibernètic per part de "actors no tradicionals".

   Aquesta acusació seria l'últim intent per part de l'Administració del president, Donald Trump, de culpar a Xina de ser l'origen de la pandèmia i de treure beneficis, posteriorment, del virus.

   El secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha assegurat que existeixen un gran nombre de proves que el virus prové d'un laboratori de la ciutat xinesa de Wuhan, on es va originar la pandèmia al desembre.

   Les agències d'Intel·ligència, no obstant això, diuen no haver arribat a una conclusió sobre el tema, però han indicat que les proves apunten al fet que l'origen del brot es troba en un mercat d'animals salvatges de Wuhan.

Contador