Publicat 9/8/2020 20:23:19 +02:00CET

Els Estats Units superen els cinc milions de contagis de coronavirus

Coronavirus als Estats Units
Terry Pierson/Orange County Regi / DPA

   MADRID, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

   El nombre total de casos de coronavirus als Estats Units ha superat aquest diumenge els cinc milions de contagis enmig de repunts en desenes d'Estats, particularment els de la regió de l'anomenat "cinturó del sol", la més propera a Llatinoamèrica, amb Califòrnia al capdavant.

   Segons el balanç actualitzat de la universitat Johns Hopkins, els Estats Units registren 5.022.187 de casos i la xifra nacional de morts és ja de 162.696 a les 20.00 hora españolaa.

   L'estat de Califòrnia, el més afectat del país, ha confirmat 555.797 casos, seguit de Florida amb 526.577 casos, Texas amb 497.900 casos i Nova York amb 420.345 casos.

   Altres Estats amb més de 180.000 casos inclouen Geòrgia, Illinois, Arizona i Nova Jersey, segons la universitat.

EN AUGMENT

   Els casos de Covid-19 als Estats Units van superar el milió el 28 d'abril, més de tres mesos després que es registrés el primer cas. El nombre de casos al país va arribar a dos milions el 10 de juny, a tres milions el 8 de juliol i quatre milions el 23 de juliol, d'acord amb les estimacions.

   Els Estats Units s'ha distingit per la seva caòtica resposta general a la malaltia. El president, Donald Trump, ha concedit als Estats certa latitud per declarar mesures de restricció, i des del principi de la pandèmia s'ha declarat escèptic sobre l'impacte inicial i mesures de restricció fonamentals, com les mascaretes.

   A això cal sumar la tumultuosa situació política d'uns últims mesos marcats per la resposta popular contra la brutalitat policial i l'enfrontament obert entre demòcrates i republicans a l'hora de concedir noves mesures d'ajuda per pal·liar l'impacte econòmic del coronavirus al país, factors tots que han obstaculitzat una resposta conjunta contra la malaltia.

   En aquest escenari, encara hi ha Estats que celebren esdeveniments multitudinaris sense les mínimes mesures de seguretat, com Dakota del Sud, que albergarà una concentració de motoristes a la qual s'espera acudeixin unes 250.000 persones.

   Si bé els funcionaris diuen que l'edició d'aquest any serà en versió reduïda, s'hi espera gent de tot el país, inclosos els Estats de Florida, Texas i Arizona, tots ells vectors de contagi.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Tarragona viu un moment històric amb el ball de l’àliga i el lleó a la catedral

 5. 5

  El GEPEC denuncia a Fiscalia que la central eòlica de Vedat del Pany es construeix amb autoritzacions caducades