Publicat 6/9/2019 18:25:22 +02:00CET

Els Estats Units reforcen les sancions contra Cuba per "aïllar econòmicament el país"

Mnuchin holds a news briefing at the White House
Contacto

WASHINGTON, 6 set. (EUROPA PRESS) -

Els Estats Units ha reforçat aquest divendres el règim de sancions contra Cuba, augmentant les restriccions sobre les remeses i eliminant l'exempció sobre certes transaccions, amb la finalitat d'"aïllar econòmicament" la illa del Carib.

"Estem donant passos addicionals per aïllar econòmicament el règim cubà", ha dit el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, que ha assenyalat com a motius "l'opressió del poble cubà i el suport d'altres dictadures de la regió, com l'il·legítim règim de Nicolás Maduro" a Veneçuela.

En concret, el Tresor ha limitat a mil dòlars trimestrals els diners que es poden enviar des dels Estats Units a una persona cubana, i ha prohibit completament l'enviament de remeses a familiars dels dirigents cubans.

Com a contrapartida, ha autoritzat les remeses a "individus i ONGs independents de Cuba" per "recolzar l'activitat econòmica del sector privat".

"Mitjançant aquestes esmenes reguladores, el Tresor està negant a Cuba l'accés a divises fortes i frenant el mal comportament del Govern cubà", ha destacat Mnuchin.

El Tresor ha incidit que aquestes accions sancionadores s'emmarquen en la decisió del president nord-americà, Donald Trump, de posar fi a l'històric diàleg amb Cuba iniciat pel seu antecessor, Barack Obama, el 2014.