Publicat 22/12/2019 17:51:47 +01:00CET

Els cristians de Gaza continuen sense rebre permís d'Israel per celebrar el Nadal a Betlem

GAZA/TEL-AVIV, 22 des. (DPA/EP) -

Centenars de cristians residents a la Franja de Gaza continuen esperant que Israel els concedeixi permís per celebrar el Nadal a la ciutat cisjordana de Betlem, el lloc de naixement de Jesús de Natzaret, a causa de l'actual bloqueig de l'exèrcit hebreu sobre el territori palestí.

El portaveu de l'Església Ortodoxa de Gaza, Kamal Ayad, ha confirmat que Israel encara no ha donat resposta a les 600 peticions individuals enviades a les autoritats.

L'exèrcit israelià ha respost que encara està analitzant cada petició de manera individual. "Només acceptem les que han superat els nostres protocols de seguretat", ha explicat un portaveu, qui ha ratificat que "encara no s'ha pres cap decisió sobre els permisos a Judea i Samaria", com denominen els sionistes Cisjordània.

La comunitat ciristiana de Gaza ha acusat l'exèrcit de dilatar sense necessitat el procés en incloure Jordània en el permís de desplaçament, quan en realitat només volen visitar Betlem, on es troba l'església de la nativitat, i Jerusalem, en el millor dels casos.

Els cristians de Gaza solen rebre, en general, entre 400 i 500 permisos per visitar Cisjordània i Jerusalem dues vegades a l'any: a Setmana Santa i a Nadal, principals festivitats cristianes.