Publicat 24/5/2020 14:53:26 +02:00CET

Els conservadors demanen la dimissió de l'assessor de Johnson per saltar-se el confinament diverses vegades

Dominic Cummings, assessor del primer ministre britànic
Victoria Jones/PA Wire/dpa

   MADRID, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   Part de la bancada conservadora han exigit aquest diumenge que Dominic Cummings, assessor principal del primer ministre britànic, Boris Johnson, present immediatament la seva dimissió després de ser acusat de saltar-se diverses ocasions la quarentena per motius familiars i justificats, segons el Govern i el propi assessor.

   El primer ministre britànic va haver de sortir aquest dissabte a la palestra per concedir el seu ple suport a l'assessor després que es conegués que, a la fi de març, va viatjar 430 quilòmetres donis de Londres al seu domicili familiar de Durham quan presentava símptomes de coronavirus. Aquest dissabte a la triga és va conèixer que també havia realitzat un altre viatge igual el 19 d'abril.

   "Dominic Cummings ha d'anar-se'n abans que faci més mal al Regne Unit, al Govern, al primer ministre, a les nostres institucions o al partit Conservador", ha fet saber el diputat 'tory' Steve Baker en una columna per a The Critic.

   El també diputat conservador Damian Collins ha manifestat el seu descontentament amb Cummings, "un home que porta creient durant molt temps que les regles amb què juguem tots no se li apliquen, i que observa l'escrutini al que hauríem d'estar sotmesos tots des d'una posició d'autoritat i menyspreu".

   "El Govern estaria millor sense ell", ha reblat Collins en el seu compte de Twitter.

   Cummings ha defensat que va actuar "de manera raonable i legal" per assegurar-es que el seu fill rebia les cures necessàries mentre la seva dona també travessava el coronavirus, sabent que el confinament prohibia tots els desplaçaments excepte els "absolutament essencials".