Publicat 25/4/2019 10:14:55 +02:00CET

Els casos de xarampió es disparen arreu del món perqu més de 20 milions de nens no han rebut la vacuna

DDHH.- Els casos de xarampió es disparen a tot el món perqu més de 20 milions de nens no han rebut la vacuna
UNICEF/ALAIDROOS - Archivo

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

Els casos de xarampió s'han disparat arreu del món a causa que els darrers vuit anys una mitjana anual de més de 20 milions de nens no han rebut la vacuna pertinent, que s'administra en dues dosis, la qual cosa dificulta aconseguir l'anomenada "immunitat collectiva" per a aquesta malaltia vírica.

El Fons de Nacions Unides per a la Infncia (UNICEF) ha informat aquest dijous, en el marc de la Setmana Mundial de la Vacunació, que entre el 2010 i el 2017 uns 169 milions de nens no van rebre la primera dosi de la vacuna contra el xarampió, la qual cosa situa una mitjana anual de 21,1 milions de nens.

En els tres primers mesos del 2019, ha indicat UNICEF, s'han registrat més de 110.000 casos de xarampió arreu del món, gairebé un 300 per cent més que en el mateix període de l'any passat.

"El cultiu dels brots mundials de xarampió dels quals som testimonis avui dia es va establir fa anys", ha dit Henrietta Fore, directora executiva d'UNICEF.

L'agncia de l'ONU ha explicat que les dues dosis de la vacuna són "essencials" per protegir els nens del xarampió. El 2017, la cobertura de la primera dosi va aconseguir el 85 per cent, una xifra "relativament constant", per la de la segona dosi va aconseguir només el 67 per cent.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un llindar de cobertura del 95 per cent per arribar a la "immunitat collectiva", encara que s'est lluny d'aquesta meta perqu, entre altres coses, hi ha "sistemes de salut deficients" i, en alguns casos, "el temor o l'escepticisme respecte de les vacunes".